Pietarsaari: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pietarsaari

Pietarsaari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pietarsaarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 37

v. 2016 37

v. 2017 36

v. 2018 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pietarsaari on noin sijalla 14 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pietarsaarien enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 69 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Pietarsaari on melko pitkä nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1914–1943
Yritykset
perust. –2016

Sana Pietarsaari tai Pietarsaaren esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pietarsaari

Pietarsaari (paikannimi)Pietarsaari (karttanimi)

Pietarsaari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 14 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde, kaupunki, kohouma, metsäalue, rautatieliikennepaikka sekä saari.

Nyky-Suomen lisäksi Pietarsaari esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pietarsaari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pietarsaari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pietarsaarenkatu, Pietarsaarentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиетарсаари ("Pijetarsaari") tarkoittaa nimeä Pietarsaari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pietarsarj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pietarsaari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pietari Pietarsaari tai Pieta Pietarsaari.

Samankaltaisia nimiä kuin Pietarsaari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pietarsaari, Finland.

©Tuomas Salste