Pieti: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pieti

Pieti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pietien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 54 max

v. 1985 46

v. 2015 37

v. 2016 37

v. 2017 37

v. 2018 37

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pieti on noin sijalla 14 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pietejä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 11 Pietin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pietien yleisin asuinpaikka oli Lumijoki (4 henkeä).

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pieti

Pieti (paikannimi)Katuosoitteissa

Pieti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pieti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pieti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pietinkuja, Pietintie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Pieti

Pieti on myös miehen etunimi. Vuonna 2018 Pieti oli yhtenä etunimenä 91 miehellä. Juuri etunimenä Pieti onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 37 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä miesten ensimmäisenä etunimenä (73 henkeä). Toisena tai kolmantena etunimenä se on harvinaisempi (18).

Pietit ulkomailla

Ruotsissa Pieti oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015. Nimi on siis Ruotsissa yleisempi kuin Suomessa.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиети ("Pijeti") tarkoittaa nimeä Pieti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pieta Pieti tai Pietu Pieti.

Samankaltaisia nimiä kuin Pieti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pieti, Finland.

©Tuomas Salste