Pihajoki: Sukunimi-info

Pihajoki

Tietoja sukunimestä Pihajoki

Pihajoki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pihajokien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 33

v. 2015 48

v. 2016 48

v. 2017 49

v. 2018 50

v. 2019 51

v. 2020 51

v. 2021 52

v. 2022 51

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2022 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pihajoki on sijalla 11 200. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Pihajoki

Pihajoki (paikannimi)

Pihajoki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on virtavesi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pihajoki jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пихайоки ("Pihaioki") tarkoittaa nimeä Pihajoki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pihaiokj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pihajoki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pihla Pihajoki.

Samankaltaisia nimiä kuin Pihajoki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pihajoki, Finland.

©Tuomas Salste