Pihlajamäki: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pihlajamäki

Pihlajamäki on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleinen. Noin joka 4 200:s suomalainen on Pihlajamäki.

Pihlajamäkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 1 250 max

v. 1985 1 232

v. 2014 1 317

v. 2015 1 313

v. 2016 1 314

v. 2017 1 317

v. 2018 1 316

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pihlajamäki on noin sijalla 700.

Verrattuna muihin sukunimiin Pihlajamäki on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pihlajamäki on tavallisimpia nimiä mm. seuraavilla paikkakunnilla:

Listalla on kuntia, joissa Pihlajamäki on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikat on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkit). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pihlajamäki ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 37 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pihlajamäkiä on 1 316.

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1930

Pihlajamäkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 132 Pihlajamäen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pihlajamäkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Lavia (7 henkeä), Kurikka (7), Jämijärvi (6), Merikarvia (6), Kauhajoki (6) sekä Alavus (6). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pihlajamäki, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 89.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1899–1939
Yritykset
perust. –2016

Sana Pihlajamäki tai Pihlajamäen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pihlajamäki

Pihlajamäki (paikannimi)Pihlajamäki (karttanimi)

Pihlajamäki on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 313 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; rakennus sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Pihlajamäki esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 31 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pihlajamäki jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pihlajamäki esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pihlajamäen metsätie, Pihlajamäenpolku, Pihlajamäentie, Pihlajamäki. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pihlajamäet ulkomailla

Ruotsissa Pihlajamäki oli 37 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пихлаямяки ("Pihlajamjaki") tarkoittaa nimeä Pihlajamäki. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pichlaiamäkj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pihlajamäki olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pihlajamaki tai Pihlajamaeki, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pihla Pihlajamäki.

Samankaltaisia nimiä kuin Pihlajamäki

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pihlajamäki, Finland.

©Tuomas Salste