Pihlajasalo: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pihlajasalo

Pihlajasalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pihlajasalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 94

v. 2015 94

v. 2016 97

v. 2017 98

v. 2018 97

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pihlajasalo on noin sijalla 6 800. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka viidennellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pihlajasalo on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pihlajasaloja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 5 Pihlajasalon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pihlajasalo

Pihlajasalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Pihlajasalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 10 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pihlajasalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pihlajasalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pihlajasalo, Pihlajasalontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pihlajasalot ulkomailla

Ruotsissa Pihlajasalo oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пихлаясало tarkoittaa nimeä Pihlajasalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pichlaiasalå on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pihlajasalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pihla Pihlajasalo.

Samankaltaisia nimiä kuin Pihlajasalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pihlajasalo, Finland.

©Tuomas Salste