Piilikangas: Sukunimi-info

Piilikangas

Tietoja sukunimestä Piilikangas

Piilikangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Piilikankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 38

v. 2018 39

v. 2020 40

v. 2022 39

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Piilikangas on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Piilikangas ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Piilikangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Piilikankaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Piilikankaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Piilikangas. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Piilikangas

Piilikangas (paikannimi)

Piilikangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 6 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Piilikangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пийликангас ("Pijlikangas") tarkoittaa nimeä Piilikangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pīlikangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pijlicangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Piilikangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pii Piilikangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Piilikangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Piilikangas, Finland.

©Tuomas Salste