Piirtola: Sukunimi-info

Piirtola

Tietoja sukunimestä Piirtola

Piirtola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Piirtola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 20 max

v. 1985 29

v. 2015 50

v. 2018 48

v. 2020 48

v. 2022 48

v. 2023 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Piirtola on sijalla 11 717. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Piirtola ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Piirtola on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Piirtola on suojattu 1957 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Paikannimi Piirtola

Piirtola (paikannimi)Katuosoitteissa

Piirtola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Piirtola jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Piirtola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Piirtolantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пийртола ("Pijrtola") tarkoittaa nimeä Piirtola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pīrtola.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pii Piirtola.

Samankaltaisia nimiä kuin Piirtola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Piirtola, Finland.

©Tuomas Salste