Piisinen: Sukunimi-info

Piisinen

Tietoja sukunimestä Piisinen

Piisinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Piisisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 31

v. 2018 29

v. 2020 30

v. 2022 30

v. 2023 28

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Piisinen on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Piisinen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1918–1938
Yritykset
perust. 1950–1998

Sana Piisinen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пийсинен ("Pijsinen") tarkoittaa nimeä Piisinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pīsinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pijsin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Piisinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pii Piisinen.

Samankaltaisia nimiä kuin Piisinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Piisinen, Finland.

©Tuomas Salste