Pikanen: Sukunimi-info

Pikanen

Tietoja sukunimestä Pikanen

Pikanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pikasten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 24

v. 2023 23

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pikanen on sijalla 20 170. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pikanen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikat 1939–1958

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pikasia tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Pikasen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Asuinpaikat 1956–1970 kuolleilla

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Pikaset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Pikasen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Vuoden 1918 tapahtumissa kuoli Suomessa kaksi Pikasta. Kuolleet kuuluivat punaisiin.

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Pikanen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Pikanen

Pikanen (paikannimi)

Pikanen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pikanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Pikaset ulkomailla

Ruotsissa Pikanen oli 7 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиканен tarkoittaa nimeä Pikanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pikanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Picain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pikanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pikanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pikanen, Finland.

©Tuomas Salste