Pikkukangas: Sukunimi-info

Pikkukangas

Tietoja sukunimestä Pikkukangas

Pikkukangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pikkukankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 29

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 30

v. 2023 32

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pikkukangas on sijalla 15 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pikkukangas ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pikkukangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1968

Vuosina 1960–1968 kuolleet Pikkukankaat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Pikkukankaan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Pikkukangas

Pikkukangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Pikkukangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 36 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pikkukangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pikkukangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pikkukankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиккукангас tarkoittaa nimeä Pikkukangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pikukangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pickucangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pikkukangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pikkukangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pikkukangas, Finland.

©Tuomas Salste