Pilke: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pilke

Pilke on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pilkkeiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 59

v. 2015 61

v. 2016 60

v. 2017 57

v. 2018 56

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pilke on noin sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pilke on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pilke on suojattu 1930 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1936–1944
Yritykset
perust. 1945–2015

Sana Pilke esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Pilke osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Pilke esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pilkekatu, Pilkekuja, Pilketie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Pilke

Pilke on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Pilke oli yhtenä etunimenä 13 naisella. Samaan aikaan Pilke oli 56 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пильке tarkoittaa nimeä Pilke. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pilvi Pilke.

Samankaltaisia nimiä kuin Pilke

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pilke, Finland.

©Tuomas Salste