Pilkkakangas: Sukunimi-info

Pilkkakangas

Tietoja sukunimestä Pilkkakangas

Pilkkakangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pilkkakankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 24

v. 2016 27

v. 2017 28

v. 2018 29

v. 2019 29

v. 2020 28

v. 2021 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pilkkakangas on sijalla 16 220. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pilkkakangas on melko pitkä nimi.

Paikannimi Pilkkakangas

Pilkkakangas (paikannimi)

Pilkkakangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 12 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pilkkakangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пильккакангас tarkoittaa nimeä Pilkkakangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pilkakangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pilcakangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pilkkakangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pilvi Pilkkakangas.

Samankaltaisia nimiä kuin Pilkkakangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pilkkakangas, Finland.

©Tuomas Salste