Piltti: Sukunimi-info

Piltti

Tietoja sukunimestä Piltti

Piltti on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pilttien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 40 max

v. 1985 44

v. 2015 50

v. 2018 45

v. 2020 45

v. 2022 43

v. 2023 39

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Piltti on sijalla 13 676. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Piltti ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1929
Yritykset
perust. 1978–1998

Sana Piltti esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Piltti

Piltti (paikannimi)Katuosoitteissa

Piltti on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Piltti jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Piltti esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Piltinkuja, Piltintie, Pilttikatu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Piltti

Piltti on myös etunimi. Vuonna 2023 Piltti oli yhtenä etunimenä 8 naisella. Samaan aikaan Piltti oli 39 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Nimi on tavallisimmin käytössä ensimmäisenä etunimenä (6 henkeä). Jälkimmäisenä etunimenä se on harvinaisempi (2).

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пильтти tarkoittaa nimeä Piltti. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pilti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Piltj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Piltti olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pilvi Piltti.

Samankaltaisia nimiä kuin Piltti

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Piltti, Finland.

©Tuomas Salste