Pilvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pilvi

Pilvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pilvien lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 56

v. 2015 57

v. 2016 59

v. 2017 59

v. 2018 59

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pilvi on noin sijalla 10 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pilviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Pilven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1899–1936
Yritykset
perust. 1948–2013

Sana Pilvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Pilvi osoitteissa

Katuosoitteissa

Sana Pilvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pilventie, Pilvikatu, Pilvikuja, Pilvipolku, Pilviraitti, Pilvitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Etunimi Pilvi

Pilvi on myös naisen etunimi. Vuonna 2018 Pilvi oli yhtenä etunimenä 1 400 naisella, mikä tarkoittaa, että noin joka 1 900:s nainen oli etunimeltään Pilvi. Juuri etunimenä Pilvi onkin yleisempi, sillä samaan aikaan se oli vain 59 suomalaisen sukunimi. Luvut koskevat Suomen kansalaisia.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пильви tarkoittaa nimeä Pilvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pilfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pilvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pilvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pilvi, Finland.

©Tuomas Salste