Pirkkala: Sukunimi-info

Pirkkala

Tietoja sukunimestä Pirkkala

Pirkkala on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Pirkkala-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 48

v. 2014 60

v. 2016 63

v. 2018 62

v. 2020 62

v. 2022 61

v. 2023 60

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirkkala on sijalla 9 874.

Pirkkala on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pirkkala on suojattu 1929 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1959–1966

Vuosina 1959–1966 kuolleet Pirkkalat asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Pirkkalan kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1898–1931
Yritykset
perust. 1950–2021

Sana Pirkkalan esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pirkkala

Pirkkala (paikannimi)Katuosoitteissa

Pirkkala on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 18 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on asutuskohde; kunta; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pirkkala jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pirkkala esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirkkalan mäkitie, Pirkkalankatu, Pirkkalankuja, Pirkkalanrinne, Pirkkalantie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пирккала tarkoittaa nimeä Pirkkala. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pirkala.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pircala on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pirkkala olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirkka Pirkkala tai Pirkko Pirkkala.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirkkala

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pirkkala, Finland.

©Tuomas Salste