Pirkkalaniemi: Sukunimi-info

Pirkkalaniemi

Tietoja sukunimestä Pirkkalaniemi

Pirkkalaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pirkkalaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 28

v. 2015 38

v. 2018 38

v. 2020 38

v. 2022 36

v. 2023 35

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirkkalaniemi on sijalla 14 874. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pirkkalaniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pirkkalaniemi on melko pitkä nimi.

Pirkkalaniemi on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pirkkalaniemi on suojattu 1983 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пирккаланиеми ("Pirkkalanijemi") tarkoittaa nimeä Pirkkalaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pirkalaniemi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pircalaniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pirkkalaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirkka Pirkkalaniemi tai Pirkko Pirkkalaniemi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirkkalaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pirkkalaniemi, Finland.

©Tuomas Salste