Pirtonen: Sukunimi-info

Pirtonen

Tietoja sukunimestä Pirtonen

Pirtonen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pirtosten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 34

v. 2020 33

v. 2022 31

v. 2023 31

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirtonen on sijalla 16 237. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pirtonen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Pirtonen on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pirtonen on suojattu 1982 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пиртонен tarkoittaa nimeä Pirtonen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pirtonens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pirtoin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pirtonen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirta Pirtonen tai Pirkka Pirtonen.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirtonen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pirtonen, Finland.

©Tuomas Salste