Pirttijärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pirttijärvi

Pirttijärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Pirttijärvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 357 max

v. 1985 345

v. 2014 412

v. 2015 412

v. 2016 411

v. 2017 397

v. 2018 395

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirttijärvi on noin sijalla 2 100.

Verrattuna muihin sukunimiin Pirttijärvi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1925

Pirttijärviä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 27 Pirttijärven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pirttijärvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Rovaniemen maalaiskunta (4 henkeä), Kemijärvi (3), Merikarvia (3) sekä Suodenniemi (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pirttijärvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 12.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1934
Yritykset
perust. 1961–2003

Sana Pirttijärvi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pirttijärvi

Pirttijärvi (paikannimi)Pirttijärvi (karttanimi)

Pirttijärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 108 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; suo; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Pirttijärvi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pirttijärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pirttijärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirttijärvenkuja, Pirttijärvenpolku, Pirttijärventie, Pirttijärvi. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pirttijärvet ulkomailla

Ruotsissa Pirttijärvi oli 64 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пирттиярви ("Pirttijarvi") tarkoittaa nimeä Pirttijärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pirtijerfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pirttijärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pirttijarvi tai Pirttijaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirta Pirttijärvi tai Pirkka Pirttijärvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirttijärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pirttijärvi, Finland.

©Tuomas Salste