Pirttilampi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pirttilampi

Pirttilampi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pirttilampien lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 24

v. 2015 28

v. 2016 28

v. 2017 28

v. 2018 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pirttilampi on noin sijalla 17 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pirttilampien enemmistö on miehiä. Vuonna 2018 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 63 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Pirttilampi on melko pitkä nimi.

Paikannimi Pirttilampi

Pirttilampi (paikannimi)Pirttilampi (karttanimi)

Pirttilampi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 90 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on maastokohde, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Pirttilampi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on vesistö.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pirttilampi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pirttilampi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pirttilammentie, Vanha Pirttilammentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пирттилампи tarkoittaa nimeä Pirttilampi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pirtilambj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pirttilampi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Pirta Pirttilampi tai Pirkka Pirttilampi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pirttilampi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pirttilampi, Finland.

©Tuomas Salste