Pitkä: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pitkä

Pitkä on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Pitkien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 138 max

v. 1985 131

v. 2014 145

v. 2015 147

v. 2016 149

v. 2017 157

v. 2018 156

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkä on noin sijalla 4 700.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1914-1933

Pitkiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 17 Pitkän asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Pitkien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Heinjoki (3 henkeä) sekä Antrea (3).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Pitkä, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 6.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Pitkä

Pitkä (paikannimi)Pitkä (karttanimi)

Pitkä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 8 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari, talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Pitkä esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pitkä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pitkä esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Itäinen Pitkäkatu, Läntinen Pitkäkatu, Muojärven Pitkäperä, Petolahden Pitkäraitti, Pitkäkaari, Pitkäkatu, Pitkäkuja, Pitkämaantie, Pitkän kuusikontie, Pitkäntie, Pitkäpolku, Pitkäraitti, Pitkärinne, Pitkätie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pitkät ulkomailla

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 274 henkeä, joiden sukunimi oli PITKA.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкя ("Pitkja") tarkoittaa nimeä Pitkä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitka tai Pitkae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pitkä, Finland.

©Tuomas Salste