Pitkäkari: Sukunimi-info

Pitkäkari

Tietoja sukunimestä Pitkäkari

Pitkäkari on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pitkäkarien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 35

v. 2018 36

v. 2019 36

v. 2020 37

v. 2021 35

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkäkari on sijalla 14 856. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Pitkäkareja tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa seitsemän Pitkäkarin asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi Pitkäkaria. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Pitkäkari

Pitkäkari (paikannimi)Katuosoitteissa

Pitkäkari on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 72 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, matalikko, metsäalue, niemi, saari, talo sekä vesikivi.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pitkäkari jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pitkäkari esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Lyökin Pitkäkari, Pitkäkari, Pitkäkarintie, Pitkäkarivägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкякари ("Pitkjakari") tarkoittaa nimeä Pitkäkari. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pitkekari.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pitkäcarj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pitkäkari olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitkakari tai Pitkaekari, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkäkari

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pitkäkari, Finland.

©Tuomas Salste