Pitkäniitty: Sukunimi-info

Pitkäniitty

Tietoja sukunimestä Pitkäniitty

Pitkäniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pitkäniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 41

v. 2020 40

v. 2022 39

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkäniitty on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pitkäniitty ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pitkäniitty on melko pitkä nimi.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Pitkäniitty. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Pitkäniitty

Pitkäniitty
(paikannimi)
Pitkäniitty Karjalassa
(karttanimi)

Pitkäniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 136 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; painanne; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Pitkäniitty esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pitkäniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pitkäniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pitkäniitty, Pitkäniitynkatu, Pitkäniitynkuja, Pitkäniitynlaita, Pitkäniitynpolku, Pitkäniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкянийттю ("Pitkjanijttju") tarkoittaa nimeä Pitkäniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pitkenīti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pitkänijttÿ on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pitkäniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitkaniitty tai Pitkaeniitty, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkäniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pitkäniitty, Finland.

©Tuomas Salste