Pitkäniitty: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pitkäniitty

Pitkäniitty on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pitkäniittyjen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 41

v. 2017 41

v. 2018 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pitkäniitty on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pitkäniitty on melko pitkä nimi.

Paikannimi Pitkäniitty

Pitkäniitty (paikannimi)Pitkäniitty (karttanimi)

Pitkäniitty on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 136 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; painanne; pelto/niitty; suo sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Pitkäniitty esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on maasto sekä rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pitkäniitty jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pitkäniitty esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pitkäniitty, Pitkäniitynkatu, Pitkäniitynkuja, Pitkäniitynlaita, Pitkäniitynpolku, Pitkäniityntie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Питкянийттю ("Pitkjanijttju") tarkoittaa nimeä Pitkäniitty. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pitkänijtt’ on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pitkäniitty olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pitkaniitty tai Pitkaeniitty, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pitkäniitty

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pitkäniitty, Finland.

©Tuomas Salste