Pohjaniemi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjaniemi

Pohjaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pohjaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2016 42

v. 2017 41

v. 2018 41

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjaniemi on noin sijalla 13 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Pohjaniemi

Pohjaniemi (paikannimi)Pohjaniemi (karttanimi)

Pohjaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Pohjaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pohjaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pohjaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pohjaniemet ulkomailla

Norjassa Pohjaniemi oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьяниеми ("Pohjanijemi") tarkoittaa nimeä Pohjaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochianiemj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pohjaniemi, Finland.

©Tuomas Salste