Pohjaniemi: Sukunimi-info

Pohjaniemi

Tietoja sukunimestä Pohjaniemi

Pohjaniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pohjaniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 41

v. 2018 41

v. 2020 41

v. 2022 39

v. 2023 38

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjaniemi on sijalla 13 971. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pohjaniemi ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Pohjaniemi

Pohjaniemi
(paikannimi)
Pohjaniemi Karjalassa
(karttanimi)

Pohjaniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, niemi sekä talo.

Nyky-Suomen lisäksi Pohjaniemi esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on maasto.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pohjaniemi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pohjaniemi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjaniementie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Pohjaniemet ulkomailla

Norjassa Pohjaniemi oli 8 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьяниеми ("Pohjanijemi") tarkoittaa nimeä Pohjaniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochianiemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pohjaniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjaniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pohjaniemi, Finland.

©Tuomas Salste