Pohjanpelto: Sukunimi-info

Pohjanpelto

Tietoja sukunimestä Pohjanpelto

Pohjanpelto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pohjanpeltojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 23

v. 2018 23

v. 2020 23

v. 2022 23

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjanpelto on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pohjanpelto ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjanpelto on melko pitkä nimi.

Pohjanpelto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Pohjanpelto on suojattu 1928 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1917
Yritykset
perust. –1978

Sana Pohjanpelto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pohjanpelto

Pohjanpelto (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjanpelto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 7 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pohjanpelto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjanpelto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjanpellonkatu, Pohjanpellonkuja, Pohjanpellontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьянпельто tarkoittaa nimeä Pohjanpelto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochianbeldå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pohjanpelto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjanpelto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pohjanpelto, Finland.

©Tuomas Salste