Pohjanrinne: Sukunimi-info

Pohjanrinne

Tietoja sukunimestä Pohjanrinne

Pohjanrinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pohjanrinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2018 36

v. 2020 37

v. 2022 37

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjanrinne on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pohjanrinne ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjanrinne on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pohjanrinne on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pohjanrinne on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pohjanrinne ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 13 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pohjanrinteitä on 36.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Pohjanrinne. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Pohjanrinne

Pohjanrinne (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjanrinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pohjanrinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjanrinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjanrinne, Pohjanrinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьянринне tarkoittaa nimeä Pohjanrinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochianrinne on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pohjanrinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjanrinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pohjanrinne, Finland.

©Tuomas Salste