Pohjanrinne: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjanrinne

Pohjanrinne on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pohjanrinteiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 34

v. 2016 35

v. 2017 36

v. 2018 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjanrinne on noin sijalla 14 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjanrinne on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pohjanrinne on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pohjanrinne on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetti merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pohjanrinne ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 13 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pohjanrinteitä on 36.

Paikannimi Pohjanrinne

Pohjanrinne (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjanrinne on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pohjanrinne jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjanrinne esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjanrinne, Pohjanrinteentie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьянринне tarkoittaa nimeä Pohjanrinne. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochianrinne on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjanrinne olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjanrinne

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pohjanrinne, Finland.

©Tuomas Salste