Pohjasniemi: Sukunimi-info

Pohjasniemi

Tietoja sukunimestä Pohjasniemi

Pohjasniemi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Pohjasniemien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 53 max

v. 2014 73

v. 2016 70

v. 2018 70

v. 2020 71

v. 2022 72

v. 2023 71

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjasniemi on sijalla 8 739. Sijoitus listalla on parantunut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 585.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjasniemi on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Pohjasniemet asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Pohjasniemen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Pohjasniemi

Pohjasniemi (paikannimi)

Pohjasniemi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pohjasniemi jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьясниеми ("Pohjasnijemi") tarkoittaa nimeä Pohjasniemi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochiasniemj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pohjasniemi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjasniemi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pohjasniemi, Finland.

©Tuomas Salste