Pohjatalo: Sukunimi-info

Pohjatalo

Tietoja sukunimestä Pohjatalo

Pohjatalo on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pohjatalojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2018 20

v. 2020 22

v. 2022 22

v. 2023 22

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjatalo on sijalla 20 813. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pohjatalo ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1955–1970

Vuosina 1955–1970 kuolleet Pohjatalot asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on 12 Pohjatalon kotipaikka kuolinhetkellä. Näiden Pohjatalojen yleisin asuinpaikka oli Turku (4 vainajaa).

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla. Ainakin yhden vainajan kotipaikka on jäänyt selvittämättä.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Pohjatalo. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Pohjatalo

Pohjatalo (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjatalo on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 23 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pohjatalo jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjatalo esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjatalonkatu. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьятало tarkoittaa nimeä Pohjatalo. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochiatalå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pohjatalo olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjatalo

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pohjatalo, Finland.

©Tuomas Salste