Pohjavaara: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjavaara

Pohjavaara on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Pohjavaarojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 21

v. 2016 21

v. 2017 21

v. 2018 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjavaara on noin sijalla 21 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka 11. suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pohjavaarojen enemmistö on naisia. Vuonna 2018 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Paikannimi Pohjavaara

Pohjavaara (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjavaara on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 9 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma; kylä, kaupunginosa tai kulmakunta sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pohjavaara jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjavaara esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjavaarantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьяваара tarkoittaa nimeä Pohjavaara. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochiafwara on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjavaara olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjavaara

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pohjavaara, Finland.

©Tuomas Salste