Pohjoiskangas: Sukunimi-info

Pohjoiskangas

Tietoja sukunimestä Pohjoiskangas

Pohjoiskangas on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pohjoiskankaiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 34

v. 2020 35

v. 2022 36

v. 2023 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjoiskangas on sijalla 14 558. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pohjoiskangas ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Pohjoiskankaiden enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Verrattuna muihin sukunimiin Pohjoiskangas on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
2010

Pohjoiskangas on tavallisimpia nimiä seuraavalla paikkakunnalla:

Listalla on kunta, jossa Pohjoiskangas on 30 yleisimmän sukunimen joukossa. Paikka on merkitty myös oheiseen karttaan (violetit merkki). Tiedot ovat vuodelta 2010.

Kartta ei ole kaikenkattava. Siltä puuttuvat ne kunnat, joissa Pohjoiskangas ei ole yleisimpien joukossa. Kartalla on yhteensä vain 21 hengen asuinpaikat. Uusimman tiedon mukaan Pohjoiskankaita on 36.

Paikannimi Pohjoiskangas

Pohjoiskangas (paikannimi)Katuosoitteissa

Pohjoiskangas on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 27 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kohouma, metsäalue sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pohjoiskangas jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pohjoiskangas esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjoiskankaantie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьойскангас tarkoittaa nimeä Pohjoiskangas. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pohjoiskangass. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochioiscangas on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pohjoiskangas olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjoiskangas

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pohjoiskangas, Finland.

©Tuomas Salste