Pohjoispää: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pohjoispää

Pohjoispää on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko harvinainen.

Pohjoispäiden lukumäärä eri vuosina:

v. 2014 53

v. 2015 53

v. 2016 54

v. 2017 54

v. 2018 55

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pohjoispää on noin sijalla 11 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Paikannimi Pohjoispää

Pohjoispää (paikannimi)Pohjoispää (karttanimi)

Pohjoispää on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 32 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; metsäalue; pelto/niitty; talo sekä vesialue.

Nyky-Suomen lisäksi Pohjoispää esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Paikka näkyy ohessa. Tyypiltään paikka on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pohjoispää jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Katuosoitteissa

Sana Pohjoispää esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pohjoispääntie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Похьойспяа ("Pohjoispjaa") tarkoittaa nimeä Pohjoispää. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pochioispä on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Pohjoispää olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pohjoispaa tai Pohjoispaeae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pohjoispää

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Pohjoispää, Finland.

©Tuomas Salste