Poikajärvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Poikajärvi

Poikajärvi on Suomessa esiintyvä sukunimi.

Poikajärvien määrä on noussut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 112 max

v. 1985 135

v. 2014 179

v. 2015 180

v. 2016 180

v. 2017 181

v. 2018 181

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Poikajärvi on noin sijalla 4 100.

Paikannimi Poikajärvi

Poikajärvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Poikajärvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; talo sekä vesialue.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Poikajärvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Poikajärvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Poikajärvenkuja, Poikajärvenpolku, Poikajärventie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Poikajärvet ulkomailla

Ruotsissa Poikajärvi oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пойкаярви ("Poikajarvi") tarkoittaa nimeä Poikajärvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Poicaierfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Poikajärvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Poikajarvi tai Poikajaervi, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Poikajärvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Poikajärvi, Finland.

©Tuomas Salste