Polvi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Polvi

Polvi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme yleisyydeltään tavanomainen.

Polvien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 317 max

v. 1985 317

v. 2014 324

v. 2015 317

v. 2016 317

v. 2017 319

v. 2018 318

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Polvi on noin sijalla 2 500.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1886-1923

Polvia tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 27 Polven asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Polvien yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Ylivieska (9 henkeä), Muhos (4) sekä Ikaalisten maalaiskunta (4).

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Polvi, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 19.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Polvi

Polvi (paikannimi)Katuosoitteissa

Polvi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 21 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty; talo sekä virtaveden osa.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Polvi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Polvi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Polvenkuja, Polventie, Polvikatu, Polvikuja, Polvipolku, Polvitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Polvet ulkomailla

Ruotsissa Polvi oli 42 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Полви tarkoittaa nimeä Polvi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Polfwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Polvi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Polina Polvi.

Samankaltaisia nimiä kuin Polvi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Polvi, Finland.

©Tuomas Salste