Porttikivi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Porttikivi

Porttikivi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Porttikivien lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 44

v. 2016 45

v. 2017 45

v. 2018 45

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Porttikivi on noin sijalla 12 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Porttikivien enemmistö on miehiä. Vuonna 2018 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Paikannimi Porttikivi

Porttikivi (paikannimi)Katuosoitteissa

Porttikivi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 4 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kivi, maastokohde sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Porttikivi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Porttikivi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Porttikiventie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Порттикиви tarkoittaa nimeä Porttikivi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Portikifwj on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Porttikivi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Porttikivi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Porttikivi, Finland.

©Tuomas Salste