Potrykus: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Potrykus

Potrykus on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Potrykus-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2016 35

v. 2017 35

v. 2018 36

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Potrykus on noin sijalla 14 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1925
Yritykset
perust. 1998

Sana Potrykus esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Potrykus-suku ulkomailla

Ruotsissa Potrykus oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Norjassa Potrykus oli 15 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tanskassa Potrykus on ollut 6 ihmisen sukunimi vuonna 2016.

3613615
Potrykus Pohjolassa

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 302 henkeä, joiden sukunimi oli POTRYKUS. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Потрюкус ("Potrjukus") tarkoittaa nimeä Potrykus. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Potr’cus on esimerkki "vanhanaikaisesta" kirjoitusasusta. Potrykus olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Potrykus, Finland.

©Tuomas Salste