Prost: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Prost

Prost on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme varsin harvinainen.

Prost-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 26

v. 2015 38

v. 2016 37

v. 2017 36

v. 2018 37

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Prost on noin sijalla 14 000. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Nimi on ruotsinkielinen. Se on sukunimistössämme tavallista. Nimen ruotsinkielisyys ei yleisesti ottaen tarkoita, että suku olisi alkujaan suomenruotsalainen tai Ruotsista kotoisin, sillä supisuomalaisetkin ovat aikojen saatossa saaneet ruotsinkielisiä nimiä. Suvun puhekieltä ei näe nimestä. Sukututkimuksessa voidaan puhekieltä arvioida mm. siitä, missä päin suku on asunut.

Sanan prost merkitys on 'rovasti'. Jokin muukin merkitys saattaa tulla kyseeseen.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958

Prost-nimisiä tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 8 Prost-nimisen asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Kartalla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Paikannimi Prost

Prost (paikannimi)Katuosoitteissa

Prost on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Prost jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Prost esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Prostgatan, Prostgränd, Proststigen, Prostvägen. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Prost-suku ulkomailla

Ruotsissa Prost oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Ranskassa on arviolta 10 221 henkeä, joiden sukunimi on Prost.

Yhdysvalloissa oli vuonna 2010 yhteensä 824 henkeä, joiden sukunimi oli PROST. Nimi on siellä etupäässä valkoihoisten sukunimi.

Samankaltaisia nimiä kuin Prost

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Prost, Finland.

©Tuomas Salste