Puisto: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Puisto

Puisto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on maassamme melko yleinen. Noin joka 8 000:s suomalainen on Puisto.

Puistojen lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 688 max

v. 1985 671

v. 2014 715

v. 2015 709

v. 2016 707

v. 2017 706

v. 2018 699

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2018 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä kotimaassa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puisto on noin sijalla 1 200.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1958
Syntymäpaikkoja
1884-1928

Puistoja tiedetään asuneen ainakin viereisten karttojen mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa 72 Puiston asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1958 aikuisiässä kuolleiden ja lisäksi 1952–1958 eläneiden vanhusten tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä. Näiden Puistojen yleisimpiä asuinpaikkoja olivat Helsinki (7 henkeä), Nummi (5) sekä Jalasjärvi (5). Lähes kaikki asuivat Etelä- ja Länsi-Suomessa.

Syntymäpaikkakartta (harmahtavat merkit) osoittaa, missä edellä mainitut vainajat olivat aikanaan syntyneet. On huomattava, että sukunimen muuttaminen oli 1900-luvun alkupuolella erittäin yleistä. Niinpä heillä saattoi syntyessään olla jokin muu nimi kuin Puisto, tai sukunimi saattoi varsinkin lännessä puuttua kokonaan. Syntymäpaikkakarttaan on otettu miehet ja naimattomat naiset, joiden sukunimi ei ole vaihtunut avioituessa. Heitä on kartalla 43.

Kartoilla suurempi merkki tarkoittaa suurempaa henkilömäärää.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1921–1944
Yritykset
perust. –2016

Sana Puisto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Puisto

Puisto (paikannimi)Katuosoitteissa

Puisto on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 75 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Puisto jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Puisto esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Dragsvikin Puistokuja, Eteläinen Puistokatu, Högvalla Puistotie, Iso Puistotie, Itäinen Puistotie, Läntinen Puistotie, Pohjoinen Puistokatu, Puisto, Puistoharju, Puistojen risteys, Puistokaari, Puistokaarre, Puistokatu, Puistokuja, Puistokulma, Puistonperä, Puistonpisto, Puistonpää, Puistonsivu, Puistontie, Puistopiha, Puistopolku, Puistoraitti, Puistorinne, Puistotie, Puistotori, Savijärven Puistotie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Puistot ulkomailla

Ruotsissa Puisto oli 23 ihmisen sukunimi vuonna 2015.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуйсто tarkoittaa nimeä Puisto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Puisto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Sukunimi-infossa on tietoja 23 315 sukunimestä. Sivut on luotu koneellisesti julkisista listauksista, tilastoista ja nimitutkimuksista. Tiedoissa voi olla puutteita ja virheitä. Tekijä ei tunne kaikkia yksittäisiä sukuja eikä pysty antamaan niistä lisätietoja. Kysymyksiä ja vastauksia

Släktnamnet / Surname Puisto, Finland.

©Tuomas Salste