Puola: Sukunimi-info

Puola

Tietoja sukunimestä Puola

Puola on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Puola-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 35 max

v. 1985 27

v. 2015 26

v. 2018 27

v. 2020 27

v. 2022 25

v. 2023 24

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puola on sijalla 19 557. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Puola ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1942
Yritykset
perust. 1959–2014

Sana Puola esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Puola

Puola (paikannimi)Katuosoitteissa

Puola on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Puola jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Puola esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Puolaharju, Puolakatu, Puolakuja, Puolanpolku, Puolapolku, Puolatie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуола tarkoittaa nimeä Puola. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Samankaltaisia nimiä kuin Puola

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Puola, Finland.

©Tuomas Salste