Puolakainen: Sukunimi-info

Puolakainen

Tietoja sukunimestä Puolakainen

Puolakainen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Puolakaisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 10

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Lukumäärä 2023 sisältää kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puolakainen on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Puolakainen ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Puolakainen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1969

Vuosina 1957–1969 kuolleet Puolakaiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on seitsemän Puolakaisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Puolakainen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуолакайнен tarkoittaa nimeä Puolakainen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Puolakainens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Poolacain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Puolakainen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Puolakainen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Puolakainen, Finland.

©Tuomas Salste