Puromies: Sukunimi-info

Puromies

Tietoja sukunimestä Puromies

Puromies on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Puromiesten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 20

v. 2018 21

v. 2020 22

v. 2022 21

v. 2023 21

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puromies on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Puromies ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Puromiesten enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 67 %.

Puromies on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Puromies on suojattu 1928 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1903–1910

Sana Puromiehen esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisella kartalla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуромиес ("Puromijes") tarkoittaa nimeä Puromies. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Puromiess. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Samankaltaisia nimiä kuin Puromies

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Puromies, Finland.

©Tuomas Salste