Purontaka: Sukunimi-info

Purontaka

Tietoja sukunimestä Purontaka

Purontaka on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Purontaka-nimisten määrä on laskenut takavuosista. Lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 58 max

v. 2015 34

v. 2018 31

v. 2020 32

v. 2022 31

v. 2023 29

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Purontaka on sijalla 17 126. Sijoitus listalla on pudonnut selvästi vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 011. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Purontaka ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Edellä mainittujen suomalaisten lisäksi Purontaka-nimisissä on paljon ulkomaalaisia. Suomen väestörekisterissä tämännimisistä 40 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2023.

Purontaka on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Purontaka on suojattu 1921 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1970

Vuosina 1956–1970 kuolleet Purontaka-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kahdeksan Purontaka-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Purontaka

Purontaka (paikannimi)Katuosoitteissa

Purontaka on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Purontaka jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Purontaka esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Purontaka. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Purontaka-nimiset ulkomailla

Ruotsissa Purontaka oli 12 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуронтака tarkoittaa nimeä Purontaka. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Purondaca on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Purontaka olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Purontaka

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Purontaka, Finland.

©Tuomas Salste