Purontakanen: Sukunimi-info

Purontakanen

Tietoja sukunimestä Purontakanen

Purontakanen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Purontakasten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 40 max

v. 1985 47

v. 2015 45

v. 2018 46

v. 2020 49

v. 2022 48

v. 2023 48

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Purontakanen on sijalla 11 717. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Purontakanen ei ole. Noin joka kuudennella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Verrattuna muihin sukunimiin Purontakanen on melko pitkä nimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1970

Vuosina 1957–1970 kuolleet Purontakaset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Purontakasen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi yksi Purontakanen. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Purontakanen

Purontakanen (paikannimi)Katuosoitteissa

Purontakanen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Purontakanen jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Purontakanen esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Purontakasentie. Sijainti on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Purontakaset ulkomailla

Australiassa oli vuoden 2006 paikkeilla äänioikeutettuna 7 henkeä, joiden sukunimi oli PURONTAKANEN.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуронтаканен tarkoittaa nimeä Purontakanen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Purontakanens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Purondacain on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Purontakanen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Purontakanen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Purontakanen, Finland.

©Tuomas Salste