Puronvarsi: Sukunimi-info

Puronvarsi

Tietoja sukunimestä Puronvarsi

Puronvarsi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Puronvarsien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 60 max

v. 2014 69

v. 2016 73

v. 2018 73

v. 2020 73

v. 2022 70

v. 2023 70

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Puronvarsi on sijalla 8 832. Sijoitus listalla on hiukan pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 776.

Asuinpaikat

Kuolleet
1962–1969

Vuosina 1962–1969 kuolleet Puronvarret asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Puronvarren kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Puronvarsi

Puronvarsi (paikannimi)Katuosoitteissa

Puronvarsi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 15 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on metsäalue, pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Puronvarsi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Puronvarsi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Puronvarrentie, Puronvarsi, Puronvarsitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пуронварси tarkoittaa nimeä Puronvarsi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Puronfwarsj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Puronvarsi olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Puronvarsi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Puronvarsi, Finland.

©Tuomas Salste