Pussi: Sukunimi-info

Tietoja sukunimestä Pussi

Pussi on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pussien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 39 max

v. 1985 32

v. 2015 26

v. 2016 26

v. 2017 26

v. 2018 24

v. 2019 25

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2015–2019 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pussi on sijalla 18 876. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi se ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi nimi.

Pussien enemmistö on miehiä. Vuonna 2019 miesten osuus tämän sukunimen kantajista oli 60 %.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1898–1923
Yritykset
perust. 1948–2009

Sana Pussi esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Paikannimi Pussi

Pussi (paikannimi)Katuosoitteissa

Pussi on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 2 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on saari sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pussi jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Pussi esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Pussikatu, Pussikuja, Pussinmaantie, Pussinperä, Pussintie, Pussipolku, Pussitie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пусси tarkoittaa nimeä Pussi. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pusi.

Samankaltaisia nimiä kuin Pussi

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pussi, Finland.

©Tuomas Salste