Pystylä: Sukunimi-info

Pystylä

Tietoja sukunimestä Pystylä

Pystylä on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pystylä-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 22 max

v. 1985 19

v. 2015 23

v. 2018 24

v. 2020 24

v. 2022 23

v. 2023 21

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pystylä on sijalla 21 463. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pystylä ei ole. Noin joka yhdeksännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Pystylä

Pystylä (paikannimi)

Pystylä on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 5 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pystylä jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюстюля ("Pjustjulja") tarkoittaa nimeä Pystylä. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pistile.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿstÿlä on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pystylä olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Nimi kirjoitetaan joskus Pystyla tai Pystylae, jos ns. ääkköset eivät ole käytössä tai niitä ei tunneta.

Samankaltaisia nimiä kuin Pystylä

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pystylä, Finland.

©Tuomas Salste