Pyttynen: Sukunimi-info

Pyttynen

Tietoja sukunimestä Pyttynen

Pyttynen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla melko harvinainen.

Pyttysten lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 35

v. 2018 34

v. 2020 34

v. 2022 33

v. 2023 33

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyttynen on sijalla 15 540. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pyttynen ei ole. Noin joka seitsemännellä suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1956–1969

Vuosina 1956–1969 kuolleet Pyttyset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Pyttysen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Paikannimi Pyttynen

Pyttynen (paikannimi)

Pyttynen on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Pyttynen jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Pyttyset ulkomailla

Ruotsissa Pyttynen oli 13 ihmisen sukunimi vuonna 2022.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюттюнен ("Pjuttjunen") tarkoittaa nimeä Pyttynen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pitinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿttÿin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pyttynen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pyttynen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pyttynen, Finland.

©Tuomas Salste