Pyyhtinen: Sukunimi-info

Pyyhtinen

Tietoja sukunimestä Pyyhtinen

Pyyhtinen on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Pyyhtisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1985 38

v. 2015 33

v. 2018 31

v. 2020 31

v. 2022 30

v. 2023 28

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Pyyhtinen on sijalla 17 572. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Pyyhtinen ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Asuinpaikat

Kuolleet
1960–1969

Vuosina 1960–1969 kuolleet Pyyhtiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on kuuden Pyyhtisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Пюухтинен ("Pjuuhtinen") tarkoittaa nimeä Pyyhtinen. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Pīhtinens. S-pääte tarkoittaa, että se on miehen sukunimi. Naisen sukunimi saadaan vaihtamalla s-pääte a:ksi tai joskus e:ksi.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Pÿchtin on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Pyyhtinen olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Samankaltaisia nimiä kuin Pyyhtinen

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Pyyhtinen, Finland.

©Tuomas Salste