Raati: Sukunimi-info

Raati

Tietoja sukunimestä Raati

Raati on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Raatien lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 42 max

v. 1985 35

v. 2015 32

v. 2018 30

v. 2020 27

v. 2022 27

v. 2023 26

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä on voinut olla vähän pienempi. Vuosien 2015–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Raati on sijalla 18 523. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Raati ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Paikannimi Raati

Raati (paikannimi)Katuosoitteissa

Raati on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Raati jotain tekemistä tämän paikan kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Raati esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Raadinkatu, Raatikatu. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Раати tarkoittaa nimeä Raati. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Rāti.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Ratj on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Raati olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raakel Raati.

Samankaltaisia nimiä kuin Raati

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Raati, Finland.

©Tuomas Salste