Raikaa: Sukunimi-info

Raikaa

Tietoja sukunimestä Raikaa

Raikaa on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Raikaa-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 67 max

v. 1985 61

v. 2014 74

v. 2016 75

v. 2018 73

v. 2020 72

v. 2022 69

v. 2023 68

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Raikaa on sijalla 9 039. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 8 107.

Asuinpaikat

Kuolleet
1957–1968

Vuosina 1957–1968 kuolleet Raikaa-nimiset asuivat osapuilleen oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Kartalla on viiden Raikaa-nimisen kotipaikka kuolinhetkellä.

Tämän kartan paikkatiedot ovat suuntaa antavia. Paikkoja voi puuttua. Osa merkeistä voi sijaita epätarkasti väärän paikkakunnan kohdalla.

Sodissa kuolleet

Suomen sodissa 1939–1945 kaatui tai muuten menehtyi kaksi henkeä, joiden sukunimi oli Raikaa. Lukumäärä kattaa puolustusvoimain palveluksessa olleet mutta ei sotien siviiliuhreja.

Paikannimi Raikaa

Raikaa
(paikannimi)
Raikaa Karjalassa
(karttanimi)

Raikaa on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Paikka näkyy oheisella kartalla. Tyypiltään paikka on saari.

Nyky-Suomen lisäksi Raikaa esiintyi Karjalan kartoilla ennen sotia. Alueen kartoilla oli yhteensä 3 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät ohessa. Paikkojen tyyppi on rakennettu kohde.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Raikaa jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Райкаа tarkoittaa nimeä Raikaa. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Latviaksi nimi kirjoitetaan Raikā.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raica on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Raikaa olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raisa Raikaa tai Raine Raikaa.

Samankaltaisia nimiä kuin Raikaa

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Raikaa, Finland.

©Tuomas Salste