Rainto: Sukunimi-info

Rainto

Tietoja sukunimestä Rainto

Rainto on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se on suomalaisilla varsin harvinainen.

Raintojen lukumäärä eri vuosina:

v. 2015 28

v. 2018 28

v. 2020 28

v. 2022 28

v. 2023 29

Lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Rainto on sijalla 17 126. Mitenkään poikkeuksellisen harvinainen nimi Rainto ei ole. Noin joka kahdeksannella suomalaisella on vielä harvinaisempi sukunimi.

Raintojen enemmistö on naisia. Vuonna 2023 naisten osuus tämän sukunimen kantajista oli 61 %.

Rainto on ollut ns. suojattu sukunimi. Jottei suvun ulkopuolinen voisi ottaa samaa nimeä, Rainto on suojattu 1934 Suomalaisuuden Liitossa. Nykyään nimiä ei enää suojata, vaan kaikki sukunimet ovat suojattuja sukunimiä.

Yritystoimintaa

Yritykset
perust. 1914–1935
Yritykset
perust. 1992–2008

Sana Rainto esiintyy osana yritysten nimiä ja/tai yritysten omistajilla. Yritysten viralliset kotipaikat on esitetty sinisillä merkeillä oheisilla kartoilla. Jos kartalla on erikokoisia merkkejä, suurempi merkki tarkoittaa suurempaa yhtiömäärää.

Vuosiluku tai ‑luvut ovat yritysten perustamisvuosia. Aineistossa on yritysnimiä ja vaihtelevasti myös omistajien nimiä.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Райнто tarkoittaa nimeä Rainto. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raindå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Rainto olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raine Rainto tai Raina Rainto.

Samankaltaisia nimiä kuin Rainto

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Rainto, Finland.

©Tuomas Salste