Raita-aho: Sukunimi-info

Raita-aho

Tietoja sukunimestä Raita-aho

Raita-aho on Suomessa esiintyvä sukunimi. Se ei suomalaisilla ole kovin yleinen.

Raita-aho-nimisten lukumäärä eri vuosina:

v. 1970 57 max

v. 1985 64

v. 2014 57

v. 2016 57

v. 2018 57

v. 2020 57

v. 2022 55

v. 2023 54

Eri vuosien luvut eivät ole täysin vertailukelpoisia. Vuoden 1970 luku on maksimi; elossa olleiden määrä oli todennäköisesti hiukan pienempi. Vuosien 2014–2023 lukumäärät sisältävät kaikki Suomen kansalaiset sekä Suomessa että ulkomailla.

Sukunimien yleisyyslistalla Raita-aho on sijalla 10 739. Sijoitus listalla on pudonnut vuodesta 1970. Silloin sijaluku oli vielä 9 118.

Asuinpaikat

Asuinpaikkoja
1939–1955

Raita-aho-nimisiä tiedetään asuneen ainakin oheisen kartan mukaisilla paikkakunnilla. Asuinpaikkakartta (violetit merkit) osoittaa kuuden Raita-ahon asuinpaikan. Paikkatiedot perustuvat vuosina 1939–1955 aikuisiässä kuolleiden tietoihin, eivätkä ne kata kaikkia tämännimisiä.

Paikannimi Raita-aho

Raita-aho (paikannimi)Katuosoitteissa

Raita-aho on Suomessa paitsi sukunimi myös paikannimi. Maassamme on yhteensä 33 sen nimistä paikkaa. Ne näkyvät oheisella kartalla. Paikkojen tyyppi on kylä, kaupunginosa tai kulmakunta; maastokohde; metsäalue; pelto/niitty sekä talo.

Paikannimillä ja henkilönnimillä on monesti jokin yhteys. Onko sukunimellä Raita-aho jotain tekemistä näiden paikkojen kanssa ei näy tästä. Se tulee tarkistaa muualta.

Sana Raita-aho esiintyy katuosoitteissa seuraavasti: Raita-ahon tie, Raita-ahontie. Osoitteet on merkitty oheiseen karttaan punaisella.

Tiesitkö, että...

Venäjäksi Райта-ахо tarkoittaa nimeä Raita-aho. Jotkut nimet voidaan kirjoittaa venäjäksi useammallakin eri tavalla.

Ennen vanhaan, kun oikeinkirjoitus horjui, käytettiin sukunimistä mitä erilaisimpia kirjoitusmuotoja. Raita=ahå on esimerkki ”vanhanaikaisesta” kirjoitusasusta. Raita-aho olisi voitu kirjoittaa vaikkapa näin. Todelliset vanhat kirjoitusasut selviävät kirkonkirjoista; tämä esimerkki on tietokoneella keksitty.

Alkusointuiset nimet ovat sellaisia, jotka alkavat mahdollisimman samalla tavoin. Alkusointuinen nimi on vaikkapa Raita Raita-aho tai Raine Raita-aho.

Samankaltaisia nimiä kuin Raita-aho

Linkkejä lisätietoihin

Haluatko lisätietoa suvun tapahtumista ja sukulaisten elämästä?

Släktnamnet / Surname Raita-aho, Finland.

©Tuomas Salste